Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO'S] Brandweer oefent met slecht weer scenario in hele Ronde Venen

Datum: 07 mei 2013
Bron: www.petershotnews.nl

Dinsdagavond 7 mei was gemeente De Ronde Venen het toneel van incidenten. De brandweer had een avond met storm en slecht weer in scène gezet. De brandweer kreeg een groot aantal meldingen binnen en oefent om deze meldingen spoedig en adequaat op te lossen. 

Waarom deze oefening?
De VRU brandweer De Ronde Venen oefent wekelijks om voorbereid te zijn op mogelijke incidenten. Grootschalige oefeningen worden een paar keer per jaar gehouden. Het doel is om de samenwerking tussen de brandweerploegen verder te oefenen. En om ervaring op te doen bij het bestrijden van de gevolgen van een groot aantal meldingen. Een avond zoals 7 mei wordt beoefend, kan de brandweer echt meemaken. De oefening levert een positieve bijdrage aan de vakbekwaamheid van de brandweermensen.

Klusjes van inwoners
Inwoners van de gemeente konden de afgelopen periode klusjes doorgeven aan de brandweer die tijdens de oefening opgelost konden worden. Er waren diverse incidenten die opgelost zijn door de brandweer zoals; takken uit een boom wegzagen, schoorsteen vegen, auto te water, zwembad leegpompen (40.000 liter) en andere kleine en grote klusjes.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht