Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vandalen veroorzaken schade van 48.000,- in gemeente Aalsmeer

Datum: 30 januari 2013
Bron: Gemeente Aalsmeer

Het vierde kwartaal van 2012 was goed voor een schadepost van € 48.000,- in de gemeente Aalsmeer. Het gaat hier dan om schade die is toegebracht aan gemeentelijke eigendommen. Tijdens de jaarwisseling is met name veel schade veroorzaakt door het met zwaar vuurwerk opblazen van verkeershokjes en verkeersborden.

Tijdens oud en nieuw heeft ook een (aangestoken?) brand op de steiger bij het Praamplein voor aanzienlijke schade gezorgd. Niet alleen moeten de verbrande steigerdelen worden vervangen maar ook moeten de onderliggende kabels en leidingen worden vernieuwd. Dit levert een grote schadepost op van € 15.000,- . Al met al kost vandalisme tijdens de jaarwisseling de gemeente € 25.000,-

De resterende € 23.000,- is veroorzaakt in de maanden oktober, november en december. Onder andere een vernielde glijbaan aan de Karperstraat zorgden voor dit bedrag. Ook zijn de deurtjes uit de lichtmasten aan de Middenweg en de Beethovenlaan gestolen en is het kunstwerk ‘Liggend Veulen’ uit Kudelstaart gestolen. Schade hiervan bedraagt € 15.000,-.

Bewustwording
De kosten van vernielingen van gemeentelijke eigendommen, zoals gebouwen, openbare verlichting of straatmeubilair, komen voor rekening van de gemeente. En dus voor rekening van de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. Om inwoners bewust te maken van de kosten van reparatie en schoonmaak brengt de gemeente Aalsmeer elke maand de kosten in beeld. Bovendien worden elke drie maanden de kwartaalcijfers bekend gemaakt via de vandalismemeter, waarmee iedereen in één oogopslag kan zien hoeveel de gemeente heeft moeten uitgeven aan reparatie en schoonmaak.

Meld vernielingen
De gemeente hoopt dat Aalsmeerders zelf vaker optreden tegen vandalisme. Bijvoorbeeld door er met hun kinderen over te praten of melding te doen van vernielingen. Een melding vergroot namelijk de pakkans van de daders. Ziet u een vernieling gebeuren, bel dan 112.

Ziet u de gevolgen van vandalisme, bel dan (0900) 88 44 of geef uw melding door aan de Servicelijn van de gemeente, tel: (0297) 387 575.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht