Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Automobilisten rijden dronken bestuurder klem in Vinkeveen

Datum: 14 januari 2013
Bron: Politie

Vinkeveen -Twee daadkrachtige automobilisten reden op zondagavond 13 januari een dronken automobilist klem, voordat hij echte brokken kon maken.Rond 19.15 uur reden twee automobilisten over de Provincialeweg, komende uit de richting van Uithoorn en gaande in de richting van de Rijksweg A2. Zij zagen dat voor hen een man in een bestelbus reed, die kennelijk zeer dronken was. Hij reed slingerend over de weg, waarbij hij bijna in botsing met het tegemoetkomende verkeer kwam. Doordat de tegenliggers uitweken, wisten zij een aanrijding te voorkomen. De beide automobilisten wilden voorkomen dat de man echte brokken zou maken. Zij haalden hem bij de busbaan in, wisten hem tot stoppen te dwingen en belden 1-1-2.

Veel te veel gedronken

Agenten gingen ter plaatse en lieten de bestelbusbestuurder, een 42-jarige man uit Uithoorn, blazen. Daaruit bleek dat hij veel te veel had gedronken en het blaasapparaat gaf een indicatie van 1200 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Zij hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Geen ademanalyse/bloedproef

In het politiebureau, lukte het de verdachte, al dan niet opzettelijk, niet om een blaasanalyse af te leggen. Daarom wilde een arts ter bepaling van het bloedalcoholgehalte bloed bij de verdachte afnemen. Hij maakte dat echter onmogelijk, ook nog nadat hem meerdere malen door een Hulpofficier van Justitie was gevorderd om mee te werken.

Proces-verbaal

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het niet meewerken aan de bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht