Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Feestweek Vinkeveen 2010 komt eraan - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Feestweek Vinkeveen 2010 komt eraan

Datum: 07 juli 2010
Bron: ingezonden stukken

Van woensdag 14 t/m zaterdag 17 juli vindt, inmiddels voor de 29e maal, de Vinkeveense Feestweek plaats.

WOENSDAG 14 JULI

JAARMARKT
Zo start de Feestweek, op woensdag 14 juli, traditioneel met de jaarmarkt. Ruim honderd kramen zullen dan weer opgesteld staan op de Herenweg, De Heul en natuurlijk het feestterrein zelf. De jaarmarkt is in het bijzonder erg in trek bij de bezoekers. Mede doordat de organisatie aan branchebescherming doet is dit voor velen een interessante jaarmarkt. Van iedere branche zult u hooguit 3 dezelfde kramen tegenkomen. De jaarmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot 9 uur 's-avonds. De organisatie wil erop wijzen dat, tijdens de jaarmarkt, de Herenweg (tussen de Heulweg en Kerklaan) voor ieder verkeer is afgesloten. Het autoverkeer, komend vanaf de Uitweg/Wilnis, zal op bescheiden schaal mogelijk zijn.

DONDERDAG 15 JULI

KLAVERJASSEN
Een vast gegeven is het klaverjassen tijdens de Vinkeveense feestweek. Al vanaf het begin van de Vinkeveense Feestweken, is deze vorm van ontspanning erbij. Iedere jaar, zo is gebleken, zijn er steevast rond de 100 deelnemers aanwezig, weer of geen weer, warm of koud. Deze klaverjasmiddag wordt al jaren op vakkundige wijze georganiseerd. Het is dan ook een organisatie waar, het organiserend Vinkeveen Promotion, verder geen omkijken naar heeft. Vermeldenswaard is dan ook om te melden dat iedere bezoek(st)er na afloop met een zo'n prijsje huiswaarts keert. Op deze donderdagmiddag de 15e juli, worden er weer 3 ronden, op zijn "Amsterdams", gespeeld. De entree is, net als ieder jaar, gratis. Aanmelden kunt u in de tent of vooraf bij Theo van der Meer 0297 263562.

GRATIS FREE DANCE EVENT
Op donderdagavond 15 juli zal er weer een Free Dance Event worden georganiseerd in de feesttent, onder leiding van Dzjarum Crew. 'Dzjarum' komt uit het Maleisische en betekent naald. Dit omdat deze naalden worden gebruikt op de draaitafels, werd dit de naam en was de Dzjarum Crew geboren!
De Dzjarum Crew heeft haar eerste optreden gehad tijdens de feestweek van 2008. Mede door dit succes heeft de organisatie besloten deze Crew terug te halen voor de 2010 editie. De bezoekers hoeven een bezoek aan de feesttent voor de prijs zeker niet te laten, want de entree aan de tent is GRATIS.


VRIJDAG 16 JULI

60-PLUS-MIDDAG
In de feesttent zal op vrijdagmiddag ook dit jaar weer de 60-Plus-Middag worden georganiseerd. Sinds jaar en dag doen de Vinkeveense Carnavalsvrienden "de Steupels" er alles aan en daarbij zijn kosten noch moeite gespaard. Tal van nationale en internationale "artiesten" zullen een bezoek brengen aan Vinkeveense feesttent.
Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u vele acts en artiesten die in ieder geval voorbij zullen komen zijn AbbA, LUV, André Hazes, Boney M en Jaap. Voor de 60+ middag kwamen ze eenmalig weer bij elkaar.
Alle 60-Plussers uit Vinkeveen en omgeving zijn weer van harte welkom om (gratis) dit feest bij te wonen. De middag begint om half 2 en inlichtingen over deze 60-Plus-Middag kunt u verkrijgen op telefoonnummer 0297 262053 of 0297 264625.

HOLLANDSE AVOND MET PIERRE van DAM, ALEX en DE LAWINEBOYS
Op vrijdagavond, 16 juli staat de feesttent in het teken van een Hollandse avond met optredens van Pierre van Dam, Alex en De Lawineboys.

PIERRE VAN DAM. Eén van de artiesten op deze vrijdagavond is de Amsterdamse zanger Pierre van Dam. Van Dam werd in 1966 in de Amsterdamse Jordaan geboren en al snel bleek dat hij al talent bezat om naam te maken in de Nederlandse showbusiness. Diverse talentenjachten in heel Nederland, waaruit bleek dat Pierre over een stem beschikte die klinkt als een klok. Een groot deel van het Nederlands kijkerspubliek heeft hem reeds kunnen aanschouwen in de "Henny Huisman's Soundmixshow", en sindsdien ging zijn aankomende ster alleen maar opwaarts. Ondanks dat Van Dam veel liedjes zingt van Amsterdamse grootheden was zijn grootste wens een eigen repertoire te bouwen met liedjes uitsluitend voor hem geschreven. Dit gebeurden met "Dat bruine Cafe". Deze single werd een top-40 hit en zo begon voor Pierre eindelijk een leven als fulltime artiest. De laatste jaren is Pierre volop het nieuws geweest met zijn singles en albums die werden uitgebracht.
ALEX. Deze Amsterdammer werd bekend met de single "Een bossie rooie rozen", zonder meer een knaller van een kroeghit. Deze hit behaalde een nr. 1 notering in de Mega top 30 hitlijsten. Gedurende carnaval 2000 was ‘een bossie.....' de meest gedraaide plaat in café's en zalen. De single stond wekenlang genoteerd in de Vaderlandse hitlijsten, behield 3 weken lang de eerste positie en kwam vervolgens hoog binnen in de Mega Top 100. Begin 2002 komt de langverwachte opvolger, "Que Sera Sera". De combinatie van inhaken en springen bleek een gouden formule, dit was één van de tracks op zijn eerste album "Een Bossie mooie Hits". Alex stond al meer dan 8x voor een uitverkocht Ahoy en een paar keer in uitverkochte voetbalstadions. Samen met De Lawineboys en Pierre van Dam heeft deze vrijdagavond voldoende ingrediënten voor een bovenal gezellige avond.

DE LAWINEBOYS. Naast Pierre van Dam en Alex ook een optreden van De Lawineboys. Al een tijdje hebben De Lawineboys een eigen repertoire. "Wat Zullen We Drinken" was direct vanaf het begin een enorme feestknaller. Hierna ging alles in een stroomversnelling. De hits volgden elkaar in sneltrein vaart op. Zo hoor je inmiddels op ieder feest hun nummers voorbij komen. ‘Als We Gaan', ‘In De Blote Kont', ‘Over 100 Jaar' en ‘Laat Maar Waaien' zitten vooraan in de cd koffer van de feestdeejays.

Tijdens een optreden kennen de Lawineboys maar één motto: ‘Laat de Feestlawine maar los barsten'. Kortom een avond vol Hollandse op deze vrijdagavond tesamen met Alex en Pierre van Dam. De entree op deze vrijdagavond is € 15,00

ZATERDAG 17 JULI

BINGO-MIDDAG
Om half 2 is het weer bingo in de feesttent. De steupels zullen op hun bekende wijze de "balletjes" draaien, waardoor weer vele prijzen te winnen zullen zijn.

NEDERLANDSTALIGE SLOTAVOND MET QUINCY SMOLDERS, DJANGO WAGNER en PETER BEENSE
Op zaterdagavond, 17 juli staat de feesttent in het teken van een Hollandse avond met optredens van Quincy Smolders, Django Wagner en Peter Beense.

QUINCY SMOLDERS. Al op jonge leeftijd was de Vinkeveense zanger Quincy Smolders al bezig met zingen. Op zijn 9e jaar heeft hij auditie gedaan bij de Amsterdamse Musicalschool op de Baarsjesweg in Amsterdam. In juli 2005 komt dan ook zijn droom uit, zijn eerste single "Sexy Samba Lady" is een feit. Het nummer wordt veel gedraaid en is een succes in de uitgaansgelegenheden in Nederland. In december 2006 komt zijn 2e single "Niet doen!" uit, gevolgd in 2007 door "Samen Zijn" uit. Augustus 2008 kwam zijn single "Dit Is Mijn Plek" uit. Inmidels is het 2010 en heeft Quincy een re-make van zijn eerste hit "Sexy Samba Lady" gemaakt onder de titel "Sexy Samba Lady 2010". Kortom, een veelzijdige artiest die van elk feest een succes maakt.

PETER BEENSE. Het eerste muzikale succes kwam in 1985. De single "Mijn Donkerbruine Broeder" stond in de tipparade en Peter mocht bij Chiel Montagne in het televisieprogramma ‘Op Volle Toeren optreden. Enkele jaren later volgde: "Ay, ay, ay, Ajax". Hij zong dit samen met Ronald, ook een zingende kastelein. Zij stonden wekenlang met dit voetballied in de hitparade.

Elke Amsterdammer kent de volkszanger Peter Beense als Ajax fan. Hij was de eerste niet-voetballende artiest op de grasmat van de Ajax Arena en hier trad hij vaker op. Ondermeer bij de feestavond voorafgaande aan het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima en als voorprogramma bij de concerten van André Hazes. En uiteraard, na Hazes' overlijden, ook bij deze gigantische herdenkingsplechtigheid voor André in de Arena. Zijn album "Een goede vriend" zorgde voor veel televisie optredens. Niet alleen met de titelsong, maar ook met liedjes als "Fiësta", "M'n kleine meid" (speciaal geschreven voor zijn dochter) en het prachtige "Ik mis je zo". Met ruim 200 optredens per jaar behoort hij inmiddels tot een van de meest gevraagde zangers van ons land.
DJANGO WAGNER. Django Wagner groeide op in een échte muzikale zigeuner familie. Het zingen zat hem al vroeg in het bloed en hij verkeert in goed gezelschap, want de Sinti hebben uitmuntende muzikanten voortgebracht zoals Django Reinhardt, Tata Mirando en uiteraard het Rosenberg Trio.

Zijn debuutsingle "Kali" groeide uit tot een grote hit en hiermee werd met Django Wagner een nieuw fenomeen geboren. Voor deze single werd een samenwerking aangegaan met het Rosenberg Trio. De tweede single "Mooie Blauwe Ogen" bestormde binnen no time de Top 10 in de Mega Top 100 en hiermee mag Django met recht een van de grote ontdekkingen van 2009 genoemd worden.Eind 2009 verscheen het debuutalbum van Django Wagner met als titel "Kali". Dit album bevat naast "Kali" ook "Mooie Blauwe Ogen" en "Mijn Naam Dat Is Marina".
Tesamen met Quincy Smolders en Peter Beense vormt deze zaterdagavond een waardige afsluiter van de 29e editie van de Vinkeveense Feestweek. De entree aan de tent is € 15,00.

PARKEERVERBOD
In overleg met de politie, geldt er een parkeerverbod (tijdens de feestweek) aan BEIDE zijden van het Demmerik, ter hoogte van het feestterrein. Indien u toch foutief parkeert zal de politie handelend optreden. Ditzelfde geldt voor de Herenweg (zuidoostzijde, tussen de Kerklaan en Demmerik) tijdens de Jaarmarkt op woensdag 14 juli van 06.00 - 22.00 uur.

PARKEERVERBOD EN STREMMINGEN
Tijdens de feestweek geldt er een parkeerverbod, ter hoogte van het feestterrein, aan BEIDE zijden van het Demmerik. Tijdens de feestweek geldt er een parkeerverbod, ter hoogte van het feestterrein, aan BEIDE zijden van de Demmerik.
Daarnaast is de Herenweg (tussen de Heulweg en de Kerklaan) op woensdag 14 juli, afgesloten voor doorgaand verkeer, dit vanwege de Jaarmarkt.

ALLE INFORMATIE OP DE INTERNET-SITE WWW.VINKEVEEN.NU
Anno 2010, zijn het internet, de digitale snelweg, e-mail, begrippen zijn waaraan je niet meer aan kunt ontkomen. Ook, ziet de Stichting Vinkeveen Promotion dat zij bijna niet meer zonder kan. Op deze site is allerhande informatie te vinden over Vinkeveen en haar activiteiten. Ook v.w.b. de laatste actuele informatie is hierop te vinden. Intussen is wel gebleken dat veel mensen (wereldwijd) Vinkeveen hebben weten te vinden via het internet. Ruim 120.000 bezoekers hebben inmiddels deze internetsite al bezocht.

PROGRAMMA FEESTWEEK VINKEVEEN 2010

WOENSDAG 14 juli:
10.00 - 21.00 uur Jaarmarkt

DONDERDAG 15 juli:
13.30 - 17.00 uur Klaverjassen (in tent)
20.30 - 01.00 uur FREE DANCE EVENT

VRIJDAG 16 juli:
13.30 - 17.00 uur 60-plus middag (in de tent)
20.30 - 02.00 uur HOLLANDSE AVOND met PIERRE van DAM, ALEX en DE LAWINEBOYS

ZATERDAG 17 juli:
13.30 -17.00 uur Bingo (in de tent)
20.30 - 02.00 uur NEDERLANDSTALIGE AVOND met QUINCY SMOLDERS,
DJANGO WAGNER en PETER BEENSE

******* WIJZIGINGEN IN HET PROGRAMMA VOORBEHOUDEN ***

Website WWW.VINKEVEEN.NU is informatie over het Vinkeveen van NU !!

Het team van 0297-online.nl zal aanwezig zijn om foto's te maken tijdens de feestweek.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht