Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Politie pakt groots uit met Mobiel Banditisme - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie pakt groots uit met Mobiel Banditisme

Datum: 01 november 2010
Bron: www.petershotnews.nl

Regio - Al enkele jaren is er binnen het district Rijn & Venen sprake van een verhoging van de middencriminaliteit tijdens de donkere maanden. Vooral in de avond- en nachtelijke uren worden er strafbare feiten gepleegd zonder dat er altijd sprake is van een aanwijsbare en grijpbare dadergroep.

Er is hier sprake van woning- en bedrijfsinbraken, diefstallen van, uit en vanaf voertuigen. Genoemde feiten zijn misdrijven die de bewoners een onveilig gevoel geven, met name woninginbraken hebben vaak een behoorlijke impact op de slachtoffers. Verder blijkt dat de aangehouden verdachten regelmatig niet uit deze regio afkomstig zijn en vaak een andere, Oost-Europese, nationaliteit hebben.

Deze verdachten verplaatsen zich meestal per auto door het gehele land. De politie probeert door het verhogen van toezicht en controle een daling van deze feiten kunnen bewerkstelligen.

Aanpak
Door het samenstellen een speciaal team worden er de komende maanden controles uitgevoerd. De politie werkt tijdens de controles samen met;
• Belastingdienst / Douane
• Koninklijke Marechaussee
• Korps Landelijke Politiediensten
• Vreemdelingenpolitie Utrecht
• Verkeersdienst Utrecht
• Afdeling Informatie Analyse.

Op 5 oktober 2010 is de politie met de eerste controles gestart. Op veel plaatsen in de regio zijn er controles geweest. De laatste controle was zaterdagavond in Woerden.

De resultaten
Er zijn 11 aanhoudingen verricht voor verschillende feiten als wapenbezit, gestolen auto's, ontzegging voor besturen motorrijtuigen, dronken rijden en gesignaleerd staan. 

Er werden 45 signaleringen voor geldboetes afgewerkt (boetes zijn betaald) en werden er zo'n 127 bekeuringen uitgedeeld.(niet verzekerd, APK, geen rijbewijs of I.D.)

De belastingdienst spoorde voor  € 2.003.549 aan achterstallige betalingen op waarvan ruim € 84.000 direct (contant of pin) werd betaald. Tevens legde de belastingdienst op 47 auto's beslag bij mensen die de aanslag niet konden/wilden betalen.

Er zijn 460 personen door de verschillende (politie-)systemen gehaald en zijn er 24.706 auto's middels de kentekenplaatherkenning gescand.

Met deze controles wil de politie voor een criminaliteitsdaling tijdens de donkere maanden ipv de gebruikelijke stijging.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht